Menu
Maj 2020
Poniedziałek | Wtorek | Środa | Czwartek | Piątek | Sobota | Niedziela |
---|---|---|---|---|---|---|
27 | 28 | 29 | 30 | 1 | 2 | 3 |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
Informacje z dnia: 11 Maj 2020 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
Informacje z dnia: 25 Maj 2020 | 26 | Informacje z dnia: 27 Maj 2020 | Informacje z dnia: 28 Maj 2020 | Informacje z dnia: 29 Maj 2020 | 30 | 31 |
11
maj
Turystyka w województwie opolskim w 2019 r.
Opracowanie przedstawia wyniki badania o wykorzystaniu obiektów noclegowych turystyki w województwie opolskim w 2019 r. Badaniem objęte były turystyczne obiekty noclegowe posiadające 10 i więcej miejsc noclegowych. W 2019 r. z turystycznych obiektów noclegowych skorzystało 447,0 tys. turystów, tj. o 6,6% więcej w porównaniu z ub. rokiem. Turystom tym udzielono 938,2 tys. noclegów, tj. o 5,5% więcej w skali roku. W odniesieniu do 2018 r. odnotowano wyższy stopień wykorzystania miejsc noclegowych w turystycznych obiektach noclegowych oraz stopień wykorzystania pokoi w obiektach hotelowych.
Czytaj dalej
25
maj
Badanie statystyczne z zakresu rolnictwa 01-26.06.2020r
W dniach od 1 do 26 czerwca 2020 r. na terenie całej Polski zostaną przeprowadzone badania statystyczne z zakresu rolnictwa:
Czytaj dalej
27
maj
Wyniki finansowe i nakłady na środki trwałe przedsiębiorstw niefinansowych w województwie opolskim w 2019 r. (wyniki wstępne)
Opracowanie zawiera informacje o wynikach finansowych przedsiębiorstw niefinansowych, ważniejszych wskaźnikach ekonomicznych charakteryzujących podmioty gospodarcze, aktywach obrotowych, zobowiązaniach oraz nakładach inwestycyjnych na środki trwałe przedsiębiorstw.
Czytaj dalej
28
maj
Koniunktura gospodarcza w województwie opolskim - maj 2020 r.
Koniunktura oceniana jest optymistycznie przez jednostki prowadzące działalność z zakresu informacji i komunikacji, handlu hurtowego oraz transportu i gospodarki magazynowej. Niekorzystne opinie zgłaszają firmy handlu detalicznego, budowlane, a także – w mniejszym stopniu – przemysłowe.
Czytaj dalej